Amazon Daily Quiz Answers Today Play And Win Exciting Prizes

Amazon Daily Quiz Answers Today 19 February 2020 Quiz

Contents

Amazon Is Back with Another Quiz Contest ‘Amazon Today Quiz Contest’ In Which users have to answer the questions and stand a chance to win Prizes. The Quiz Contest is Live now Offer Is Valid For All Amazon Users. Read And Follow Below Mention Steps To Avail Amazon Quiz Contest and Earn Free Money Online. and App Loots Offers

Amazon Quiz Answer Daily 8 AM to 12 PM – Play Amazon Quiz Answer Today and Win Prizes 

Amazon Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Time Answers, Amazon Today Quiz Answers, Amazon Quiz Answers Today, Amazon Today’s Quiz Answers

Amazon Quiz Answer
Amazon Quiz Answer

Amazon Quiz Answers Today

Amazon Quiz Answer Today Details:

  • Today’s Prize –  win 20000
  • Time – 8 AM- 12 PM Quiz
  • Date – 19 February 2020
  • Number Of Winners – 1
  • Winners List Will Declare On – 15 March 2020

Want Instant Best deals and offers on products or Discount Coupons and Promo codes? Join Our Telegram Channels NOW

Join Our Telegram Channel Now


How To Participate In Amazon Daily Quiz 19 February 2020

  1. Download Amazon App From Google Play Store OR Apple Store.
  2. Open & Sign Into The Amazon App.
  3. Go To Home Page & Scroll Down Then You Will See “Amazon Quiz ” Banner, Tap On It.
  4. Now Just Tap On Start Tab To Play The Quiz.
  5. Now There Will Be 5 Questions every day in This Amazon Daily Quiz Time, You have to Give Right Answers To All These Questions
  6. After Giving Right Answers You Will Be Selected For Lucky Draw Of This Amazon Quiz Time Quiz Winners
  7. Few Winners Will Selected Daily, So I Urge You to Take Participation In Daily Amazon Quiz Time Quizzes – Based On Luck You May Win Something.

Do you play fantasy game? – Check This Out


Amazon Quiz Answers Today 19 February 2020

 

Amazon Quiz Answers Today 17 February 2020

Q1- White, yellow, red, orange, blue, and green were the six original colors on the classic version of which 40-year old iconic toy?
Ans: Rubik’s Cube

Q2- The 2020 Australian open was Novak Djokovic’s ___ Grand Slam singles victory. (Fill in the blanks.)
Ans: 17th

Q3- The Union Budget proposed which of these to build a National cold supply chain for perishables such as meat and fish?
Ans: Kisan Rail

Q4- The upcoming film ‘The New Mutants’ is part of which movie franchise?
Ans:  X Men

Q5- Which famous political activist born on February 13th, wrote the poem ‘In the Bazaars of Hyderabad’?
Ans: Sarojini Naidu

Amazon Quiz Answers Today 16 February 2020

Q1- Indian-American Arvind Krishna has been appointed as the new Chairman of which global tech company?
Ans: IBM

Q2- What is the name of the $500 billion city-of-the-future that Saudi Arabia plans to build?
Ans: Neom

Q3- Who recently won his career’s 33rd National title at the Senior National Billiards Championship?
Ans: Pankaj Advani

Q4- The world’s smallest gold coin, which features Albert Einstein, was recently released by which country?
Ans: Switzerland

Q5- The words ‘Ordem e Progresso’ can be found on the flag of which country?
Ans: Brazil

Amazon Quiz Answers Today 15 February 2020

Question 1. At which two venues did India take part in two consecutive T20I matches that both went to a super over?

Answer is – Hamilton and Wellington

Question 2. Which Hindi word was chosen as the ‘Oxford Hindi Word of 2019’ by the Oxford University Press?

Answer is – Samvidhaan

Question 3. The 2020 Hindi film ‘Gul Makai’ is based on the life and struggle of which famous personality?

Answer is – Malala Yousafzai

Question 4. Who recently displaced Volkswagen as the world’s second most valuable carmaker?

Answer is – Tesla

Question 5. The town of Schengen, after which a famous treaty is named, is located in which country?

Answer is -Luxembourg

Amazon Quiz Answers Today 14 February 2020

Question 1. In which country is it customary for women to give men chocolate on Valentine’s Day?

Answer is – Japan

Question 2. The Indian Navy recently launched Operation Vanilla to help which cyclone hit island-nation?

Answer is – Madagascar

Question 3. What did the founder of Domino’s give his future wife for their first Valentine’s Day?

Answer is – A heart-shaped Pizza

Question 4. Toyota is making an electrified fleet of vehicles for which the major 2020 event?

Answer is – Tokyo Olympics 2020

Question 5. Who recently launched an upgraded geo-imaging web portal called Bhuvan Panchayat 3.0?

Answer is -ISRO

Amazon Quiz Answers Today 13 February 2020

Question 1. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?

Answer is – Cochin

Question 2. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer is – Jhumpa Lahiri

Question 3. To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these stadiums?

Answer is – M Chinnaswamy stadium, Bengaluru

Question 4. Which of the following national parks is located in Rajasthan?

Answer is – Keoladeo National Park

Question 5. What is the capital city of Mizoram?

Answer is -Aizawl

Amazon Quiz Answers Today 12 February 2020

Question 1. Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

Answer is – Hymn for the Weekend

Question 2. What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt.

Answer is – Sphinx

Question 3. In the Lion King, what is Simba’s mother’s name?

Answer is – Sarabi

Question 4. Ishwar Chandra Vidyasagar was born on 26 September 1820. He fought for women’s rights as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

Answer is – West-Bengal

Question 5. Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Answer is -Peru

Amazon Quiz Answers Today 10 February 2020

Which of the following Indian states has the largest coverage of forest?

ans- Madhya Pradesh

Question 2. Kitten, Pumps, Cone, Sling Back and Platform are types of what?

ans- Heels

Question 3. ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self-help book written by which personality known for his accurate decision making?

ans- Simon Taufel

Question 4. Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

ans- Dr. Rajendra Singh

Question 5. Like humans, most species in the animal kingdom have a single heart. But there is an exception. How many hearts does an octopus have?

ans- 3

Amazon Quiz Answers Today 9 February 2020

Question 1. Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answer is – Jim Corbett National Park

Question 2. Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Answer is – Japan

Question 3. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer is – Toxic

Question 4. In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

Answer is – 0

Question 5. I can talk English, I can walk English, I can laugh English because English is a funny language’, which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Answer is -Amitabh Bachchan

Amazon Quiz Answers Today 8 February 2020

Question 1. Narain Karthikeyan is the sportsman in the field of which sport?

Answer is – Formula one racing

Question 2. She was the first Indian woman to become a teacher and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Answer is – Savitribai Phule

Question 3. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer is – Tittle

Question 4. What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Answer is – A jaffa

Question 5. Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?

Answer is -Tapti

Amazon Quiz Answers Today 7 February 2020

Question 1 – Bluetongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by ______? (Fill in the blank)

Answer is – Virus

Question 2 – Which among the following is NOT a work of Rabindranath Tagore?

Answer is – Kapala Kundala

Question 3 – Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

Answer is – Mother India

Question 4 – The modern game of golf originated in which country?

Answer is – Scotland

Question 5 – The one horn Rhino is found in which country?

Answer is – India

Amazon Quiz Answers Today 6 February 2020

Question 1. Which company recently acquired a stake in Zomato by selling its Indian food delivery business?

Answer is – Uber

Question 2. Does Fenway Sports Group own which football club that is currently top of the table in its domestic league?

Answer is – Liverpool

Question 3. Who has been appointed as the first Chief of Defence Staff of India?

Answer is – Bipin Rawat

Question 4. The movie ‘The Two Popes’ stars the famous actor Anthony Hopkins as which pope?

Answer is – Pope Benedict XVI

Question 5. The recent web-series ‘The Forgotten Army’ is based on the extraordinary true story of the men and women in which army?

Answer is -Indian National Army

Amazon Quiz Answers Today 5 February 2020

Q1- Padma Vibhushan Pandit Chhannulal Mishra is a noted exponent of which Gharana of the Hindustani classical music?
Ans: Kirana

Q2-  Director of Panga, Ashwini Iyer Tripathi has also directed which of these movies?
Ans:  Bareilly ki Barfi

Q3- A model of which French aircraft was part of the Indian Air Force tableau at Republic Day parade 2020?
Ans: Rafale

Q4- Which is the common sport played by Roger Federer and Sofia Kenin?
Ans: Tennis

Q5- Isabel dos Santos, Africa’s richest woman, is from which country?
Ans: Angola

Amazon Quiz Answers Today 4 February 2020

Question 1. Which town has been chosen as the capital of the newly merged Union Territory of ‘Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu’?

Answer is – Daman

Question 2. Which of these businessmen has been awarded the Padma Bhushan in 2020?

Answer is – Anand Mahindra

Question 3. The World Economic Forum along with its partners has launched 1t.org to promote which initiative?

Answer is – One Trillion Trees initiative

Question 4. Which one out of these ‘Phogat’ sisters is the first Indian woman wrestler to win gold at both the Commonwealth and the Asian Games?

Answer is – Vinesh Phogat

Question 5. 550th birth anniversary of Guru Nanak Dev was the theme of which state’s tableau in the 2020 Republic Day parade?

Answer is -Punjab

Amazon Quiz Answers Today 3 February 2020

Q1- What is the name of the humanoid robot from ISRO that will travel on the first test flight of the Gaganyaan mission?
Ans: Vyommitra

Q2-  Uber recently announced a partnership with which company to mass-produce ‘air taxis’?
Ans:  Hyundai

Q3- Which of these sportspeople has been awarded the Padma Bhushan in 2020?
Ans: PV Sindhu

Q4-  Which famous character actor is playing the role of Indian team manager PR Man Singh in the movie 83?
Ans: Pankaj Tripathi

Q5- Irish conductor Eímear Noone is to set to become the first woman to conduct the orches
Ans: Oscars

Amazon Quiz Answers Today 2 February 2020

Q1- Katerina Sakellaropoulou has recently been elected as the first female president of which country?
Ans: Greece

Q2-  Which Chinese zodiac symbol represents the Chinese New Year 2020?
Ans:  Rat

Q3- Which of these basketball legends wrote and narrated the short film ‘Dear Basketball’? (Hint: He tragically passed away recently)
Ans: Kobe Bryant

Q4- Bal Shakti Puraskar is an annual award presented by the Indian President to whom?
Ans: Children

Q5- Priyam Garg is captaining India in which international tournament being held currently?
Ans: ICC U19 World Cup

Amazon Quiz Answers Today 1 February 2020

Question 1. Recently, 146 of ‘Irrawadys’ were spotted in Chilika lake, Odisha. What kind of animals are Irrawadys?

The answer is – Dolphins

Question 2. Which UNESCO World Heritage Site was the center-piece of the Gujarat tableau at the 2020 Republic Day parade?

Answer is – Rani Ki Vav

Question 3. Which of these sportspeople has been awarded the Padma Vibhushan in 2020?

The answer is – MC Mary Kom

Question 4. Which Indian actor was recently honored with the Crystal Award of the World Economic Forum 2020?

The answer is – Deepika Padukone

Question 5. Blue Origin – a company owned by Jeff Bezos deals in which sector?

The answer is -Space

 

Amazon Quiz Answers Today 31 January 2020

Q1- Prime Minister Narendra Modi recently traveled to Davos, Switzerland to participate in what important global gathering?
Ans: World Economic Forum

Q2-  The Odisha tableau at the 2020 Republic Day parade was themed on which festival?
Ans:  Rath yatra

Q3- Sir Anerood Jugnauth, one of the Padma Vibhushan awardees in 2020, is a former President and Prime Minister of which country?
Ans: Mauritius

Q4- Which award (the latest ceremony was held recently) has been presented by The Recording Academy since 1958 in the field of music?
Ans: Grammy

Q5- Ganga-Volga dialogue is a bilateral exercise between India and which country?
Ans: Russia

Amazon Quiz Answers Today 30 January 2020

Question 1. Imtiaz Ali has directed two movies with the same name, one released in 2009 and the other will be released in 2020. Name the film.

Answer is – Love Aaj Kal

Question 2. Jair Bolsonaro, the chief guest on the 2020 Republic Day, is the current president of which country?

Answer is – Brazil

Question 3. Nashik valley in India is well known for production of which of these?

Answer is – Wine

Question 4. Today, 2 minutes of silence is observed at 11 AM in India to mark the death anniversary of which national figure?

Answer is – Mahatma Gandhi

Question 5. Radha Krishna Mathur is the 1st Lieutenant Governor of which Indian territory?

Answer is -Ladakh

Amazon Quiz Answers Today 29 January 2020

Q1- Which of these global forums is celebrating its 50th anniversary in 2020?
Ans: World Economic Forum

Q2- Which of these is the title of a 2020 Hindi film starring Hema Malini?
Ans: Shimla Mirch

Q3- Which Bharat Ratna awardee was often referred to as Sudhakantha?
Ans: Bhupen Hazarika

Q4- Who among these was one of the military leaders of Shivaji Maharaj?
Ans: Tanaji

Q5- Which country has recently announced the Space Domain Mission Unit to counter threats against satellites?
Ans: Japan

Amazon Quiz Answers Today 28 January 2020

Question 1. Which family game released a “nonpartisan” edition this year, hoping to prevent political arguments?

Answer – Uno

Question 2. Which country is the host of the ongoing 2020 Under-19 Cricket World Cup?

Answer – South Africa

Question 3. After 88 years, Mumbai Police is inducting what back into their patrol units?

Answer – Horses

Question 4. The Annapurna trekking circuit falls in which country?

Answer – Nepal

Question 5. Who did Joaquin Phoenix call his favorite actor in a recent acceptance speech at the Screen Actors Guild awards?

Answer –Heath Ledger

Amazon Quiz Answers Today 26 January 2020

Q1- Which of these words has come from the Sanskrit for ‘massage’?

Answer is : Shampoo

Q2- Which iconic cartoon series is set in the fictional Kingdom of Dholakpur?

Answer is : Chhota Bheem

Q3- Which of these marks the beginning of the process of printing Union Budget documents in India?

Answer is : Halwa Ceremony

Q4- Which of these sides did India bowl out for just 41 during the 2020 U-19 World Cup?

Answer is : Japan

Q5- Which international rapper recently launched a self-named Senegalese city and accompanying cryptocurrency? (Hint: Now that he has a country of his own, bet he doesn’t feel ‘Lonely’ anymore!)

Answer is : Akon

Amazon Quiz Answers Today 25 January 2020

Q1- Who recently bought the jewelry company Tiffany’s for $16.2 billion?
Ans: LMVH

Q2- What is the colour of the black box found in aeroplanes? (Hint: Black box is an electronic recording device placed in an aircraft for the purpose of facilitating the investigation of aviation accidents and incidents)
Ans: Orange


Q3- Who was conferred the Polly Umrigar Award (2018-19) for being the best international cricketer at the BCCI Annual Awards?
Ans: Jasprit Bumrah

Q4- The eruption of the Taal volcano prompted the evacuation of at least 30,000 people. In which country is this volcano?
Ans: Philippines

Q5-  The Sewelo is the second-largest rough-cut diamond discovered in history. Where was is it recently found?
Ans: Botswana

 

Amazon Quiz Answers Today 24 January 2020

Question 1. Serbia recently won the ATP Cup. Which of these players did Novak Djokovic beat in one of the matches in the final?

Answer is – Rafael Nadal

Question 2. Which famous Indian born in January, once traveled to Moscow disguised as an Italian nobleman named Count Orlando Mazzotta?

Answer is – Netaji Subhash Chandra Bose

Question 3. LANDIS is a development scheme set up by the government. Under this scheme, information technology-based SMEs would be set up in which two areas?

Answer is – Lakshadweep, Andaman, and Nicobar

Question 4. The famous humorist Taarak Mehta is known for his column Duniya one Undha _____. (Fill in the blanks)

Answer is – Chashma

Question 5. P Mangesh Chandran is a known champion in which of these sports?

Answer is -Chess


Answers Of Today’s Amazon Quiz – Win ₹10000 Pay | 23rd January 

Question 1. Who is the only batsman to score more than 1000 runs in Test cricket in 2019?

Answer is – Marnus Labuschagne

Question 2. Which famous freedom fighter born on 28th January 1865 was also known as ‘Punjab Kesari’?

Answer is – Lala Lajpat Rai

Question 3. Which of these popular Sitcom characters has Italian American roots and is also 1/16th Portuguese? (Hint: This character does NOT like sharing food and always asks you how you’re doing.)

Answer is – Joey Tribbiani

Question 4. The 101st birth anniversary of which poet on 14th January, was observed by Google with a special doodle dedicated to him?

Answer is – Kaifi Azmi

Question 5. Which of these famous Bollywood personalities is among the producers for the movie Chhapaak?

Answer is – Deepika Padukone


Amazon Quiz Answers For 22nd January – Win Huawei Y9 Prime

Question 1. Janhvi Kapoor is starring in an upcoming biopic based on which Indian Air Force pilot?

Answer is – Gunjan Saxena

Question 2. Pravasiya Bharatiya Divas celebrated on 9th January, celebrates the return of which national figure from South Africa to India on 9th January 1915?

Answer is – Mahatma Gandhi

Question 3. The flag of which of these nations features the least number of stars?

Answer is – Vietnam

Question 4. The theme song of which TV series starts with the lines ‘Our whole universe was in a hot, dense state’?

Answer is – The Big Bang Theory

Question 5. Who has been nominated in both the Best Actress in a Leading Role and the Best Supporting Actress category for this year’s Oscars?

Answer is -Scarlett JohanssonAmazon Quiz Answers For Today 21st January – Win Fujifilm X-A7 mirrorless camera

Question 1. ADNEC, the venue for the ‘World Future Energy Summit 2020’ is located in which city?

Answer is – Abu Dhabi

Question 2. Few of the names of editions of which reality show are ‘Your Gang, Your Glory’, ‘Rising’, ‘Extreme’, ‘Real Heroes’ and ‘Revolution’?

Answer is- Roadies

Question 3. GS Lakshmi is the first woman to do what in the world of cricket?

Answer is- Match referee for a men’s ODI

Question 4. Which of these movies received the most number of Oscar Nominations in 2020? (Hint: It has received 11 Oscar nominations)

Answer is- Joker

Question 5. The 2020 edition of which league featuring teams such as the Raptors, Warriors, Hunters, Rockets started on January 20th, 2020?

Answer is-Premier Badminton League

Amazon Quiz Answers Today 18 January 2020

Q1- Using which bank’s credit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Great Indian Sale on Amazon.in?
Ans: SBI

Q2- No Cost EMI can be availed on products above ____ value?
Ans: Rs 3000

Q3- Golden hour deals are exclusive app-only deals for you during the Great Indian Sale. When can you avail of the Golden hour deals?
Ans: 8 PM -Midnight

Q4- Prime members get early access to the Great Indian Sale. When does the sale start for them?
Ans: 12noon, 18th Jan

Q5- When does the Great Indian Sale start for all customers on Amazon.in??
Ans: 19th Jan

Amazon Quiz Answers Today 16th January 2020

Q1. In 2019 who broke the record of Sanath Jayasuriya of scoring most international runs as an opener in a calendar year?

Ans- Rohit Sharma

Q2. The state bird of Mizoram and Manipur is Mrs _____’s pheasant. (Fill in the blank) Hint: This bird has the surname of a famous British naturalist.

Ans- Hume

Q3. From the 3rd to the 12th of January, which of these team tennis events was held in Brisbane, Perth, and Sydney?

Ans- ATP Cup

Q4. In the movie Tanhaji, Saif Ali Khan is playing the role of which historical character?

Ans- Udaybhan Rathod

Q5. In 1968, the Beatles visited the spiritual training camp of which ‘Maharishi’ known for the transcendental meditation technique?

Ans-Mahesh Yogi

Amazon Quiz Answers Today 14th January 2020

Q1- On January 2, 2020, Prakash Parv was celebrated as the birth anniversary of which Sikh Guru?

Ans: Guru Gobind Singh

Q2- David Stern who recently passed away was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint: Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)

Ans – NBA

Q3- For playing which character did Joaquin Phoenix win the 2020 Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Motion Picture?
Ans – Joker

Q4- Leo Carter recently became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint: Yuvraj achieved this in 2007)

Ans: Hit 6 Sixes in an over

Q5- Andaman and Nicobar Islands recently commemorated the 76th Anniversary of the first flag hoisting by whom?

Ans: Netaji Subhas Chandra Bose

Amazon Quiz Answers Today 13th January 2020

Q1. Which organization maintains the ‘Stolen Works of Art Database’?

Ans- INTERPOL

Q2. In 2019, who became the first batsman to score more than 20000 international runs in a decade?

Ans- Virat Kohli

Q3. Dadasaheb Phalke Award is India’s highest award in which of these sectors?

Ans- Cinema

Q4. Mandu Festival is organized by the tourism board of which Indian state?

Ans- Madhya Pradesh

Q5. Christina Koch recently set the record for the longest ______ by a woman. (Fill in the blank)

Ans –Spaceflight

Amazon Quiz Answers Today 12th January 2020

Q1- Swami Vivekananda was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards the betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

Ans: Narendra Nath Datta

Q2- _______ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Ans: National Youth Day

Q3- What is the name of India’s first manned space flight project?

Ans: Gaganyaan

Q4- Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Ans: Koneru Humpy

Q5- ‘Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

Ans: Kalka – Shimla

Amazon Quiz Answers Today 11th January 2020

Question 1. Kambala, an annual race held in Karnataka, involves which animal?

Answer – Buffalo

Question 2. The Apex court of which country recently became the first for holding the government responsible for climate action?

Answer – Netherlands

Question 3. Which of these major cities was the first to celebrate the start of the 2020 New Year and new decade?

Answer – Auckland

Question 4. Homer, Marge, Bart, and Lisa are members of which family famous in the world of pop culture?

Answer – Simpsons

Question 5. The Republic of Macedonia added which word to its official name in 2019?

Answer –North

Amazon Quiz Answers 10th January 2020

Question 1. Which venue in Australia traditionally hosts the ‘Pink Test’ at the beginning of the year to raise money for breast cancer sufferers?

Answer  – SCG

Question 2. Who among these is NOT one of the four directors of the short film ‘Ghost stories’?

Answer – Anurag Basu

Question 3. Planck’s Law and the Hypothesis of Light Quanta is a publication by which scientists born on 1st January who collaborated with Einstein?

Answer – Satyendra Nath Bose

Question 4. January 4th is celebrated as _______ day, in honor of a Frenchman who developed a tactile writing system? (Hint: This invention is a blessing for blind people around the world)

Answer – World Braille Day

Question 5. The name of which of this traditional Indian technique in the textile field comes from a Sanskrit word meaning ‘to tie’?

Answer is-Bandhani

Amazon Quiz Answers 9th January 2020

Question 1 –
Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Answer  – Project Kuiper

Question 2 –
Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

Answer  – Tanhaji

Question 3 – How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint: Gangnam style!!)

Answer  – Psy

Question 4 –
Which extremely popular video-sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Answer  – Tik Tok

Question 5 –
Phobophobia is the fear of what?

Answer  – Phobias

Amazon Quiz Answers 7th January 2020

Q1- This actor born on 29th December, fittingly bought a house named ‘Dimple’ from Rajendra Kumar, but then renamed it Aashirwad. Name him.

Ans: Rajesh Khanna

Q2- Noor Ahmad was the youngest player to enter the auction for the 2020 IPL. Which country has he represented at the U19 level?

Ans: Afghanistan

Q3- Nicolas cage (Hollywood actor), Eden Hazard (Belgian footballer and Real Madrid player), Bipasha Basu(Indian actress & model) & Lewis Hamilton(F1 racer and current world champion) have one the following things in common. What is it?

Ans: Born on the same day (Today)

Q4- Mr. Watson-come here- I want to see you’ were the first lines communicated through which medium? (Hint: Graham Bell invented this device)

Ans: Telephone

Q5- In which of these sports did Jitu Rai, rise to world no.1 in his category in July 2014?

Ans: Shooting

Amazon Quiz Answers 6th January 2020

Q1. Who recently became the first-ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

Ans- Kento Momota

Q2. Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

Ans- Christmas

Q3. ‘Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

Ans- Twinkle Khanna

Q4. In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

Ans- Greta Thunberg

Q5. Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

Ans-U2

Amazon Quiz Answers 5th January 2020

Q1- What role did Hugh Edmeades perform at the ITC Royal Bengal on the 19th of December, 2019?

Ans: IPL Auctioneer

Q2- Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who is playing the same role in the upcoming movie Dolittle?

Ans: Robert Downey Jr

Q3- Time Magazine has recently announced plans to recreate whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Ans: Martin Luther King Jr

Q4-  Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called the Detroit of India?

Ans: Chennai

Q5- Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure the supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Ans: Odisha

Amazon Daily Quiz Answers Today – 4th January

Q1- December 19th is celebrated as the Liberation day for which the Indian state became independent in 1961?

Ans: Goa

Q2- What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Ans: Win After Following ON

Q3- Sonu Sood, Prakash Raj and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Ans: Dabangg

Q4- The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Ans: Brahmputra

Q5- On 24th December 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Ans: National Consumer Day

Amazon Daily Quiz Answers Today – 3rd January

Q1- Eight-year-old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Ans: Reviewing toys on YouTube

Q2- The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Ans: Jhumpa Lahiri

Q3- UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organization? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Ans: Bet365

Q4- Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Ans: Vicky Kaushal

Q5- December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Ans: Chaudhary Charan Singh

Amazon Daily Quiz Answers Today – 2nd January

Q1- Divya, Akanksha, Pratima, and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

Ans: Basketball

Q2- How do we better know rapper Dilin Nair?

Ans: Raftar

Q3- Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

Ans: Rohit Sharma 

Q4- Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

Ans: Remo D’Souza

Q5- US-based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accommodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

Ans: Tesla

Amazon Daily Quiz Answers Today – 31st December

Q 1- How many coastal states are there in India?

Answer – 9

Q 2 – In the TV series Friends, who among the lead characters is a paleontologist?

Answer – Ross

Q3 – Who has become the first-ever Indian cricketer to play 100 T20 internationals?

Answer – Harmanpreet Kaur

Q 4 – Which of these is found in the largest quantity on earth?

Answer – Water

Q 5- 2019 Padma Bhushan awardee Mahashay Dharam Pal Gulati has a business of what product?

Answer – Spices

Amazon Daily Quiz Answers Today – 30th December

1. Name the founder of ISRO whose 100th birthday was celebrated this year.

Answer – Vikaram Sarabhai

2. The Vijay Hazare Trophy, also known as the Ranji One-Day Trophy is a List A cricket tournament in India. Which team won this trophy in 2019-20 defeating Tamil Nadu in the finals?

Answer – Karnataka

3. Name the renowned naturalist who has been conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development 2019.

Answer – David Attenborough

4. Which of these food items is named after the same vessel in which it is cooked?

Answer – Kadai Chicken

5. How do we better know the duo Vivian Fernandes and Naved Shaikh, who have served as inspirations for a popular 2019 movie?

Answer – Divine & Naezy

Amazon Daily Quiz Answers Today – 29th December

1. In October who broke Don Bradman’s record of highest average in Test cricket on home soil? (His average has reduced since)

Answer – Rohit Sharma

2. Which CEO topped the list of Fortune’s Businessperson of the Year 2019?

Answer – Satya Nadella

3. What was climbed for the final time in October 2019 in Australia? (It has been closed for climbers since)

Answer – Uluru

4. Which Indian structure featured in Time’s 2019 list of 100 greatest places in the world?

Answer – Statue Of Unity

5. Which of these cricketers led India to its first World Cup final in the 21st Century?

Answer – Saurav Ganguly

Amazon Daily Quiz Answers Today – 28th December

Q 1- Birds of Prey is an upcoming movie featuring which of these comic book characters as the main protagonist?

Answer – Harley Quinn

Q 2- Who is the only Indian cricketer to take two international ODI hat-tricks?

Answer – Kuldeep Yadav

Q 3- Stadia from Google is a new cloud-based service offering what to customers?

Answer – Gaming

Q4 – Shashi Tharoor won the Sahitya Akademi Award 2019 in the English category for which book?

Answer – An Era Of Darkness

Q 5- Who among these will publish an anthology of the writings of Guru Nanak Dev in world languages to mark his 550th birth anniversary?

Answer  – UNESCO

Amazon Daily Quiz Answers Today – 27th December

Q1- If it was Malaika Arora who featured in the song ‘Munni Badnaam Hui’, who features in the song ‘Munna Badnaam Hua’?

Ans: Warina Hussain

Q2- Who among the following was awarded the Bharat Ratna posthumously?

Ans: Nanaji Deshmukh

Q3- December 22nd is celebrated as National Mathematics Day on the occasion of whose birthday?

Ans: Srinivas Ramanujan

Q4- The current Duchess of Sussex was a regular on the first seven seasons of which of these shows?

Ans: Suits

Q5- What is the value of the commemorative coin released on Mahatma Gandhi’s 150th birth anniversary?

Ans: –INR 150

Amazon Daily Quiz Answers Today – 26th December

Question 1 – Who recently became the first man to score a century on Test as well as ODI debut?
Answer – Abid Ali
Question 2 – Panipat is a city in which the present-day state of India?
Answer – Haryana
Question 3 – The base color of the banknote of which denomination is magenta?
Answer – INR 2000
Question 4 – A small village called Dhordo in Gujarat is currently hosting which famous festival?
Answer – Rann Utsav
Question 5 – Which actor born on 17th December was the producer for the movie Vicky Donor, also winning a National Award for the same?
Answer – John Abraham

Amazon Daily Quiz Answers Today – 25th December

Que. 1 – In 1804, which composer born on 16th December, debuted his Symphony no 3 in Napoleon’s honor?

Answer – Beethoven

Que. 2 – Which country topped the medal tally at the South Asian Games 2019?

Answer – India

Que.  3 – Who is known as Père Noël in French?

Answer – Santa Clause

Que. 4 – New Zealand has ordered 1,292 of what to treat patients injured in a volcanic eruption on the country’s White Island?

Answer – Square Feet Of Skin

Que. 5 – If Suman Rao finished 3rd, Opelie Mezzino finished 2nd, who finished 1st? (Hint: Miss world 2019 pageant)

Answer – Toni – Ann Singh

Amazon Daily Quiz Answers Today – 24th December

Que. 1 – According to Google, what was India’s most-searched term of 2019?

Answer  – Cricket World Cup

Que. 2 – Which 2019 video game revolves around various incidents that happen in the fictional country of Urzikstan?

Answer – Call Of Duty: Modern Warfare

Que. 3 – The westernmost point of India falls in which state?

Answer  – Gujarat

Que. 4 – Which popular actor born on 21st December 1963, played a negative role for the first time in the movie Shikari in 2000?

Answer  – Govinda

Que. 5 – How do we better know Paul David Hewson, who with his group put up a memorable show at the DY Patil Stadium on December 15th, 2019? (Hint: U2 performed on 15th December in Mumbai).

Answer – Bono

Amazon Daily Quiz Answers Today – 23rd Dec Amazon Quiz Answer

Question 1 – Who recently became the first Indian to play 150 Ranji matches?

Answer – Wasim Jaffer

Question 2 – Who among these famous Indians appears on the Forbes 2019 ‘The World’s 100 Most Powerful Women’ list?

Answer – Nirmala Sitharaman

Question 3 – ‘Mind Master: Winning Lessons from a Champion’s Life’ is a new book by which famous Indian?

Answer – Vishwanathan Anand

Question 4 – India celebrated the 550th birth anniversary of which religious figure in 2019?

Answer – Guru Nanak

Question 5 – In which country was the ‘Shuri Castle’ located? It was a UNESCO World Heritage site that got destroyed in a recent fire.

Answer – Japan

Amazon Quiz Answers Today – 22nd Dec Amazon Quiz Answers

1. Amazon SMBhav is a 2-day summit intended for micro, small and medium enterprises (MSMEs). Featuring talks from eminent industry experts and policymakers, this summit aims at bringing diverse perspectives to help these businesses grow. When and where is this event?

The answer is – 15-16 Jan 2020, Delhi

2. The ‘Theil Fellowship’ is intended for students under the age of 23 and offers them a total of $100,000 over two years. The founder of which of these start-ups was selected for this coveted fellowship? (Hint:- His first start-up was Oravel)

The answer is – OYO

3. Which famous speaker at Amazon Smbhav started the company Softronics before joining Patni Computers? (Hint: He is also the co-founder of Infosys)

The answer is – Narayana Murthy

4. During his MBA, Kabir Jeet Singh worked at a burger outlet, and soon developed burgers with an Indian twist. What is the name of his food venture?

The answer is – Burger Singh

5. Which of these speakers at Amazon SMBhav represented Rajasthan in the Ranji trophy? (Hint: He was also awarded the Padma Shri in 2016)

The answer is – Piyush Pandey

Amazon Quiz Answers Today – 21st Dec Amazon Quiz Answers

Q1- Who was named the TIME magazine’s Person of the Year in 2019?

Ans: Greta Thunberg

Q2- Which tech/social media platform recently announced that it will start asking users their age when they sign up for an account?

Ans:  Instagram

Q3- The Samaja, which is celebrating 100 years this year, is a daily newspaper from which state?

Ans:  Odissa

Q4- The World Anti-Doping agency banned which country from sporting events for the next four years, including the 2020 Summer Olympics and the 2022 Winter Olympics?

Ans: Russia

Q5- Gotabaya Rajapaksa has been sworn in as the new President of which country?

Ans: Sri Lanka

Read more – Rankz.io is the Best Keyword tracking tool?

Amazon Quiz Answers Today – 19th Dec Amazon Quiz Answers

Q1- Which iconic Indian institution is celebrating 100 years this year?

Ans: IIT BHU

Q2- 34-year-old Sanna Marin from which country recently became the world’s youngest sitting prime minister?

Ans:  Finland

Q3- What is the topic of the COP25 conference, held recently over 12 days in Madrid?

Ans:  Climate change

Q4- Mominul Haque is the current captain of which nation’s Test cricket team?

Ans: Bangladesh

Q5- Who has been appointed as the new CEO of Alphabet Inc.?

Ans: Sundar Pichai

 

Amazon Quiz Answers Today – 18th Dec Amazon Quiz Answers

Question 1 – Which of these movies was also referred to during production as ‘Bond 25’? (Hint: It will be 25th James Bond film).

Answers  – No Time To Die

Question 2 – Going into the auction for the 2020 IPL, which of these players was not retained by his team?

Answers  – Chris Lynn

Question 3 – Dilma Rousseff, born on 14th December 1947, served as the President of which country before being impeached?

Answers – Brazil

Question 4 – ‘Hand in Hand 2019’ that began in Meghalaya from December 7th is a joint military exercise of India and which country?

Answers  – China

Question 5 – The recently released ‘Pati Patni Aur Woh’ is a remake of a 1978 movie starring which of these actors in the lead role?

Answers – Sanjeev Kumar

Amazon Quiz Answers Today – 17th Dec Amazon Quiz Answers

Q1- Which is the only flag in the world representing a country to feature a sinking ship?

Ans:   Bermuda 

Q2- The Konark temple appears on the reverse side of the banknote of which denomination?

Ans:  INR 10 

Q3- His movie ‘Dhoom’ popularized the Suzuki Hayabusa more than ever among the Indian audiences. Since then he has gone on to work in many more Bollywood movies. He is also a successful model and film producer. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans:  John Abraham 

Q4- The CIMON – an AI working with astronauts on the International Space Station was developed by which organization?

Ans:  IBM

Q5- Which entity bought by Reliance, is considered the oldest toy shop in the world?

Ans:  Hamleys

We will be helping with answers to all the Amazon Daily Quiz puzzles during Daily QuizTime between 8 am to 12 pm. This quiz starts at 8 am every day. Here are the answers to Amazon Quiz for Wednesday, December 18, 2019. This Amazon Daily Quiz Time Contest Is App Only & Amazon Quiz Question & Answer Start At 8 AM & Close At 12 PM. Guys, We Will Provide Answers At Sharp 8.01 AM And It Is faster than Other websites and hence it will help you to post your answers in the app easily and as soon as possible. This may increase your chance of winning.

Amazon Today’s Quiz Contest Terms & Conditions

This Contest will commence on 8th December 2019 From 8:00:00 A.M. (IST) To 12:59:59 P.M. (IST) (“Contest Period”)

In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).

Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.

Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled to a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.

The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 1 participant will be selected as winners by a random draw of lots.

The declared lucky winner(s) will be eligible for winning  ” (Hereinafter Referred To As “Prize(S)”).

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a Comment